Pages

Jan 25, 2013

Diari Hidup Macai Seperti Aku: Keje..Memasak Ikan 3 rasa, Mini Pavlova.




salam guys..
salam jumaat yang indah permai hujan renyai - renyai.
semalam syoknya cuti sambil mencari bahan - bahan unutk buat cake dan jugak lauk pauk..
ni la keje seorang mak aka macai..
korang mesti bosa tahap max sbb masuk blog aku asyik dok citer lauk - lauk and lauk..
kalau tak mestilah baking je kan?!!


Ikan talapia merah masak 3 rasa
ye..ade rasa menyampah,rasa meluat..rasa boring.
ahahha..
ade ke gitu
idok ler..
rupanya bukan susah mana pun nak buat ikan masak 3 rasa ni
ler..klu tahu..
lama dah aku save duit mkn kat kedai siam jual tomyam..
cam hampeh..
ikan ni 2 ketul baru 12 ringgit.
ala...busuk2 pun kos memasak ikan ni tak sampai la 25 ringgit.
phuih!!
klu makan kat kedai..
mmg total abiskan buruk2 pun lauk ni rm15.tu klu kecik dari ni.
klu beso!?
ko kiralah sendirilah bhai..


dah memasak masakan savory..
siapkan la order dari Officer legal Unit kat tmpt keje aku
order mini pavlova
meringue aku buat malam2.simpan dalam air tight container..
cream aku whipp sesiap and simpan dlm peti semalaman.
takdelah pepag subuh jiran sebelah sakit ati dgn aku sebab ketang ketung whip cream pagi2 buta.
ahahahhaa..
yg kat atas tu RM35 ye..
12 bijik..

sekian...

sape2 nak order whats app arr..
or klik je banner banyak2 kat sebelah tu..

5 comments:

  1. kak kita jual mini palova 30 hengget ada yg kata mahal huhuhu nampak sedap la talapia tu tp asben x makan ..ok ke jual palovo 30+ kak ..kalau ikut rege bahan buah lagi mmg ok kan ..

    ReplyDelete
  2. aduhaiii.. tak menahan betol ler.. terus jer rasa lapar neh!

    ReplyDelete
  3. bonzer akak terus jadi lapar tengok ikan kau tu.

    ReplyDelete
  4. Apa lg yang Ayu buat? Mesti durian crepe pun buat kan? Liza nak ordr katsapa ntah durian crepe..Dah tahap mengidam dah ni. Haha

    ReplyDelete

komen jer...