Pages

Jan 22, 2014

Congo Bars




Congo Bars
1 cawan castor sugar
2 stgh cawan tepung naik sendiri
3 biji telur
1 sudu kecil serbuk koko
2 sudu kecil baking powder
3/4 cawan mentega cair
1 cawan choc chip
1 cawan almond/walnut cincang





Panaskan oven 190 degree celsius
Gaulkan gula dengan serbuk koko dan mentega cair
Masukkan telur sebiji demi sebiji
Masukkan tepung dan gaul sebati
Masukkan choc chip dan kacang
Gaul sebati dan tuang ke dalam loyang pembakar
Bakar selama 30 -35min pada suhu 190 degree celsius
Selamat mencuba

*gula boleh ganti dengan gula perang 2.xperlu letak serbuk koko.
Terima kasih
‪#‎resepi‬ asal dari Martha Stewart

14 comments:

  1. Ya Allah sedapnya.. boleh try buat nnt.. tq share resepi :)

    jemput singgah blog sy

    http://arinacamaro.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Salam...


    aku tau apa yg ko masak mesti sedap..tapi apakan daya aku hya dpt melihat.. hehehhe

    rindu kat blog kekawan

    ReplyDelete
  3. Salam...


    aku tau apa yg ko masak mesti sedap..tapi apakan daya aku hya dpt melihat.. hehehhe

    rindu kat blog kekawan

    ReplyDelete
  4. bahan2 tu senang je
    tp caner rupa ms potong tu ek

    ReplyDelete
  5. nasib x de gambar kek yg dh di potong.. hahahahahaha.
    ceh!!! meleleh air liur aku~

    ReplyDelete
  6. sedapnya.. macam senang jer.. ni ala2 brownies ekkk..

    ReplyDelete
  7. wow..aku bukan boleh tgk bab choc nie..emm...bahan pun senang, nak try la weekend nie..tq share resepi.
    :-)

    ReplyDelete
  8. fuh..leleh airliur nengok nie..

    ReplyDelete
  9. kalau buat ni boleh simpan lama dan tak pyh simpan dlm peti ke?

    ReplyDelete
  10. Saya harap suatu hari saya akan rajin mencuba masak2 gini...heee....
    Sedapnyeeee nampak...

    ReplyDelete
  11. ayu.. buatkan aku portugis egg tart.... tolong!

    ReplyDelete
  12. Wah sedapnya...free nt bole try buat la...bole pakai mixer tak? malas nk kaco pakai senduk...org dah ada hand mixer katakan..kekeke

    ReplyDelete

komen jer...