Pages

May 30, 2014

Devil's Chocolate Cake or Devil's Food Cake?!!



Salam jumaat Guys..
Semoga dirahmati Allah selalu.
Semoga kehidupan kalian indah - indah belaka setiap hari

Devil Chocolate Cake or Origin from Devil's Food Cake
Huhuhuhu..
devil sungguhkan nama dia
the different between moist chocolate cake dengan yang ini
sama..moist but this one airy and light sikit kot?!
cuma tekturnya mestilah seiring dengan Red Velvet Cake
tapi jangan tersilap makan  red velvet yang kering tu.
sebab korang takkkan rasa apa - ape sebab kering..
so far resepi yang terbaik untuk red velvet pernah kami cuba adalah resepi dari Bobby Flay dalam Throwndown Red Velvet Cake
and of course kalau main ingredient dalam red velvet tentulah buttermilk atau yogurt.
dalam resepi devil chocolate cake ni plak, sour cream.
and of course la substitution to all buttermilk = yogurt, sour cream or homemade buttermilk.

kalau nak cerita pasal pembuatan cake, kalau kami la
sehari suntuk pun tak akan habis.
huuhu..
kalau dah minat kan.

oh ye.
cake di atas ni tempahan dari biras kami untuk birthday anak dia
so, sapa - sapa berminat nak beli
boleh la..
yang dalam gamabr ni size 9 inch
3 layer...
dengan hazelnut chocolate frosting

biras kami kata dah macam rasa indulgence cake SR tapi ada bit pinch of bitter dari dark chocolate
*itu signifikasi devil chocolate cake..
mesti ada pahit - pahit, manis - manis sikit
resepi Devil Chocolate Cake di atas ni dari Martha Stewart





6 comments:

komen jer...