Salam hari khamis guys.
ni entry throwback je.
dinner hari isnin sebenarnya membawa menajadi sarapan pagi hari selasa.
wak sam beli sotong frozen tu dah lama.
dah meratib - ratib la bila ibu nk buat sambal sotong?
so, terciptalaha malam tu.
blenderkan sikit dalam sambal tu halia + belacan + udang kering.
wak am lately kata masakanku seolah - olah tiada berperisa.
gitew...
Kacang goreng tu and bilis tu goreng jap kat minyak panas.
rasa kurang garing, kami airfyerkan je.
huih..
krup krap kurp krap makannya.
selamata bekerja ye korang.
Baru nak hulur pinggan haha ...
ReplyDeletenext time kita roger2 nak buat sistem barter. kalau sudi la. ahaha
Deletefuhh terliur plak tgk gmbr nasi lemak ni mlm2 hahahah
ReplyDeleteni dah tak larat asyik kenaratib and org umah asyik buka tutup peti beku. kikiki. kita buatlah bagi dia makan
DeleteSA pun suka nasi lemak sambal sotong rendam tu...lama plak x buat...tengok la weekend ni je...
ReplyDeletesama juga suka. tpi tak reti buat.hihih
DeleteSaya pun pernah buat benda yang sama. Kalau goreng ikan bilis atau kacang tanah tak berapa garing, saya air fryerkan saja.
ReplyDelete