Resepi mudah buat Laksa!
Bahan-bahan:
√ 1 tin sardin mackerel (cap ayam)
√ 1 bungkus pes asam pedas adabi
√ Bunga kantan
√ Daun kesum
√ Sedikit belacan
√ Sebungkus laksa basah (celur dalam 5-10 minit)
Cara-cara:
1. Blend semua bahan tadi kecuali daun kesum dan bunga kantan.
2. Masak semua bahan td dan masukkan air sesuai dengan kepekatan kuah yang kita nak.
3. Perisakan dengan garam gula (pilihan) dan asam keping (Ajinomoto ikut suka nk masuk atau tidak)
4. Masuk bebola ikan
Bahan lain:
√ Salad
√ Bawang merah
√ Limau kasturi
√ Petis udang
Kredit: Isma wati Hashim
gambar ehsan My Resepi
Waaaa menarik niii..boleh try buat nanti
ReplyDeletefuhh...mesti sedap nie
ReplyDeletetk pernah buat...menu ni MIL suka masak...menantunya tumpang mkn hehe
ReplyDelete