Bersepah - sepah dan bergenang - genang... | Iceboxrivet

GI JOE and GI JANE

GI JOE and GI JANE

Para Janjang

Home Kitchen Bakery

Dec 21, 2010

Bersepah - sepah dan bergenang - genang...



salam guys..
yeah right,yeah right..
pengaruh rakan seblogger sungguh.
yer!
daku terkecur liur nengok ikan masak stim ala2 siam mamatisya aritu masa depa anak beranak sakit,aku pun apelagi..
resepi harus dicuba dan dikongsi kejayaannya!!
ahhahahahha

ni gambo cantik yer tuan - tuan dan puan - puan..



yang ni plak gambo bersepah dan bergenangnya!!


aku kukus dalma plastik weih...
letak sume ramuan tu,pastu cucuk sikit bahagian atas plastik tu bagi udara keluar..
huhuuhuuh..
sangat harum wangi weih!
tapi aku guna talapia merah..
ehehhehehe...
tetiba makan talapia plak!
ngeh ngeh ngeh!
bape rangking aku bagi?!
9/10 kot?!
huuhuh
sendiri masak,sendiri bedal.
nak buat macamna kan?laki aku tak makan ikan!!!!
ehehehehe...




14 comments:

  1. picture sudah lawa..tahniah2..

    perghh sedap nyer ..mcm penah cuba kan! nnt leh masakkan utk akak 1..ngeee

    ReplyDelete
  2. ye betul
    harus di kongsi bersama...

    sedap wei talapia buat stim tu
    isi dia pun manis gark talapia nie...
    kalau talapia nie aku selalu order stim nyonya..nak buat tak reti lagi stim nyonya tu...

    ReplyDelete
  3. aiyaak kam0 habiskan s0rang ke ikan tu ayuuu...waaaaaa..kalau eina cannot la, en suami yg overs kalau bab2 makan ikan ni..hehe..

    nmpk mabeles! ^_^

    ReplyDelete
  4. aku suka bile ada nama papa aku SIAM!!!
    bayar royalti pls!!!
    muashhhh

    ReplyDelete
  5. sedapnyaaaaa.....rugilah suami ayu xmkn ikan kan.....:)

    ReplyDelete
  6. rajinnyeeee masak..bab² masak ni eli failed n x mungkin akan terpengaruh nk masak jugak :P

    ReplyDelete
  7. wooo..aku mau red valvet..haih kepingin ni..ekkeke:p

    babe..aku dh kupas pasal zakat pendapatan..aku xsure ape yg ko nk tau..hukum dia ke perlaksanaan dia ke pengiraan dia ke..so in general je aku kupas..

    ReplyDelete
  8. sedappppnyee!!!! suka makan ikan jugak!!!

    ReplyDelete
  9. hah kt umh br aku leh view gmbr..naper ko ltk dlm plastik??uiks lakimu tk mkn ikan??

    ReplyDelete
  10. aku ltk dlm plastik sbb aku stim kat periuk nasi letrik.
    pastu nak bagi semua isi n sosnya sebati dgn ikan.
    mas mula2 tu aku stim kosong macam dlm resepi ko tu
    pastu aku tuang sume isi dia n aku sambung kukus blik.
    tpi siyes,ikan tu tak rasa hanyir lansung.
    sedap arr resepi ko.
    thank you.

    laki aku mmg kurang mkn ikan.
    ko bglah ikan pelik ker ape ker n ikan tak pelik.
    mknnya?!
    alahai..buat ala kadar jer.
    tpi klu seafood?!
    mmg champion!
    nak2 klu udang!

    ReplyDelete
  11. menu stim ni sesuai gk utk ank2...tisya dlu time kecik2 slalu aku wt ikan stim...tp aku plak yg tk brp nk lalu manjang stim sajork...hahaha

    ReplyDelete
  12. hhhuuuuhh, sedap... mesti coba jugak nih... la ni pun suami hari2 pancing tilapia...

    ReplyDelete

komen jer...

Para Sarip and Saripah Janjang