Congo Bars
1 cawan castor sugar
2 stgh cawan tepung naik sendiri
3 biji telur
1 sudu kecil serbuk koko
2 sudu kecil baking powder
3/4 cawan mentega cair
1 cawan choc chip
1 cawan almond/walnut cincang
Panaskan oven 190 degree celsius
Gaulkan gula dengan serbuk koko dan mentega cair
Masukkan telur sebiji demi sebiji
Masukkan tepung dan gaul sebati
Masukkan choc chip dan kacang
Gaul sebati dan tuang ke dalam loyang pembakar
Bakar selama 30 -35min pada suhu 190 degree celsius
Selamat mencuba
*gula boleh ganti dengan gula perang 2.xperlu letak serbuk koko.
Terima kasih
#resepi asal dari Martha Stewart
Ya Allah sedapnya.. boleh try buat nnt.. tq share resepi :)
ReplyDeletejemput singgah blog sy
http://arinacamaro.blogspot.com/
Salam...
ReplyDeleteaku tau apa yg ko masak mesti sedap..tapi apakan daya aku hya dpt melihat.. hehehhe
rindu kat blog kekawan
Salam...
ReplyDeleteaku tau apa yg ko masak mesti sedap..tapi apakan daya aku hya dpt melihat.. hehehhe
rindu kat blog kekawan
bahan2 tu senang je
ReplyDeletetp caner rupa ms potong tu ek
adoi sedap ni
ReplyDeletenasib x de gambar kek yg dh di potong.. hahahahahaha.
ReplyDeleteceh!!! meleleh air liur aku~
sedapnya.. macam senang jer.. ni ala2 brownies ekkk..
ReplyDeletewow..aku bukan boleh tgk bab choc nie..emm...bahan pun senang, nak try la weekend nie..tq share resepi.
ReplyDelete:-)
fuh..leleh airliur nengok nie..
ReplyDeletesedanya..coklat ..
ReplyDeletenak2..hehe
kalau buat ni boleh simpan lama dan tak pyh simpan dlm peti ke?
ReplyDeleteSaya harap suatu hari saya akan rajin mencuba masak2 gini...heee....
ReplyDeleteSedapnyeeee nampak...
ayu.. buatkan aku portugis egg tart.... tolong!
ReplyDeleteWah sedapnya...free nt bole try buat la...bole pakai mixer tak? malas nk kaco pakai senduk...org dah ada hand mixer katakan..kekeke
ReplyDelete