SIDRATUL MUNTAHA BESDAY GA 2011 | Iceboxrivet

GI JOE and GI JANE

GI JOE and GI JANE

Para Janjang

Qura'tul Rabeena Catering

Home Kitchen Bakery

Jul 18, 2011

SIDRATUL MUNTAHA BESDAY GA 2011

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!;



tarikh tutup 18td July 2011 (dilanjutkan!!)
dengan soalan: aku lahir tahun apa dalam kalender cina?!!


Salam Guys..
ye..tak kesah la sape - sape kata tiru zety..
janji buat jer sebabnya mudah...
alang - alangkan arijadi,tak salahkan?!kan?!
demi meraikan jugak khabar gembira yang baru kutahu semalam.


syarat - syarat?!
  1. Bagi yang memang reader blog aku,tinggalkan jer komen kat bawah blog personal nih.tak perlu tampal banner or buat entry.kenapa korang suke baca blog aku dan ape yg korang nak tahu yer,bukan yang korang tahu pasal aku.
  2. Bagi yang nak join lucydraw by En.Random,kenalah buat satu entry dengan tajuk kat SIDRATUL MUNTAHA BESDAY GA 2011.Lepas tu kena tampal banner kat entry (link back ke blog contest  ni) dan jugak tampal ke sidebanner gak dan jawab soalan di atas.
  3. Lepas tu,tinggalkan la url korang.kalau takde camner aku nak amik no siri korangkan?!!
  4. Nak follow ke tak,ikut suke la..aku tak paksa.
  5. Kalau nak join 2 kategori tu,kenalah buat entry dan jugak komen.(yg xkisah mhu komen dimana2)
  6. Hadiah: ada shawl,ada buku,ada fm (insyaa Allah)
  7. Andaikata kalau yang betul jawapan tu banyak,buat lagi lucky draw.huhuuhuh..
  8. aku tak kisahla mcmana korang buat.aku terima je klu ade silap sikit2.ape ade hal?!

75 comments:

Jasfyra said...

lahir dlm tahun anjing.nak tau,bape kg ko dah turun?

Nana said...

aku join

http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

✿ eiQah d0llyd0lly ✿ said...

E.D j0in ye.. tq..=]

http://eiqahd0llyd0lly.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

salam..

sW33tdARLiNG said...

alaaaaaaa arini ke tutup? mana sempat

Cik Meifaa' said...

GA ni diiklankan disini..

http://gift4blogger.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

suzie said...

aku da join GA ko...
http://suzie-dalamhatiadataman.blogspot.com/2011/06/tarikh-tutup-3rd-july-2011-jawapan.html
aku suke baca blog ko sebab..... aku nak gak tau perkembangan kawan aku yang sorang nih...suker baca celoteh ko pasal anak2 ko yang comel..kekadang suspen..kekadang sedih...huk..huk..huk... and motivate diri aku supaya teruskan niat aku nak diet..koz aku da ader partner...ko la..hehehehe...tak ler aku berseorangan mengamalkan aktiviti membakar segala lemak2 degil yang bersarang dibawah kulit aku nih...

MamaYatie said...

suka baca sbb ayu punya ayat2 tu sempoi..adakala kena duduk pikir jap apa yg tersirat..mcm latihan menajamkan minda pulak..hahaa

MamaYatie said...

dua-dua join tamaknya :P


http://mamayatie-cubajaya.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

zaikulim said...

salam dah join

http://zaiikulim.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

mama_umar_maryam said...

nnt aku join,nk karang ayat padu nih,hahaha

PinkUmmi said...

join yer :)

http://pinkummi.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

☀ Izzaty Hedry☀ said...

join..=)


http://cikedispedas.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

♥CHaRa♥ said...

join...

http://chocolatexoxos.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

tq;)

nashays said...

dah tutup..niwei eppy besday sid..

Nida said...

Salam..

Kak Nida join juga ye.. moga2 ada rezeki...ameeeeeennnn

http://along-nidar.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

id: Nida

tq:)

juelee said...

join

http://jueleecontest.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

tiefazatie said...

hye sis..ifa join yaa!hihi

http://tiefazatie.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

tq!

ummi afifah said...

happy bestday

notti netti said...

happy belated besday..ehehe malu plak...lambat wish.

Cute MuM said...

Cute Mum nak join dua2 tau.. hihi..

http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

Cempaka Kuning said...

CK join.

id follower-cempaka kuning

http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

banjarscotland said...

(^^) saya nak join, since am new with blogging world...leh tak ajar saya camana nak tampal banner tuh???

my question, what is your fav city to travel?

IntaNBerliaN said...

Ibu Alisha dah join..

http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

Suka masuk blog ni sebab suka baca & tengok macam2 jenis makanan yang air.. yang buat saya menelan air liur.. hihii

Kenapa minat sangat buat kek? & buat sorang2 or ada pembantu?

TQVM

Ciklinn said...

aku nak tahu apa perangai pelik yg sama antara kamu dik..laki kamu... si setot dan anak dara kecik?

Mrs Nazar said...

saya teka.. awk lahir tahun anjing..sebab saya pun tahun anjing gak..bark bark bark..hihi

anyway.. selamat ulang tahuuunnn..gembira selalu.. terer buat kek ek.. impressed nyer saya

saya join GA awk..saya dah follow pun..mai dtg singgah kat saya plak..tgk apa saya ada..

http://nazarku.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

sW33tdARLiNG said...

alamakk.. failed ler nak back to future tahun ko beranak.. tahun masihi tahun berapa?

anin said...

salam dha join

http://seindahbayu.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

anin said...

salam dha join

http://seindahbayu.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

ita said...

ita @atiron_2000

saya suka masuk blog ni sbb dia comel @ ringkas... lagi isi2 dia pun menarik... apa yang saya nak tau blh tak tulis lagi tentang isu2 kesiahatan??

http://ita-contest.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

cekodok said...

join

http://contestcekodokpunyer.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

meoww cat said...

join....

http://contestngiveaway.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

eB ezrin said...

join
http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html
tq

ak yuyunz said...

hi SM

join the GA. here's the URL :

http://luluzland.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

nanakimie said...

nana join dua2:)

epy beday sis!moga pnjg umo,murah rezeki n smoga bisnes sis berkembang maju..amin...

1st time neh nana godek2 entry sis, sis banyak ceta pasal family,yg paling nana suka part ceta pasal anak2 sis,panjang betul nama Zahraa:)

soalan nana:
sis tinggal kat mana?bila sis start buat bisnes kek?tempahan satay n kek utk hari raya je ke?

http://nanakimie.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

baby said...

nona a. k.a babay joiin taw..
id followers: baby
epy burfday..!! smg bahagiaa hndknyer..sentiasa di bawah keberkatanNya..dan jdikk ank + bini solehah..x jahat sgt..n ..x skemaa sgt...kui3..!

soklan..:
suke movie pew?
berat n tinggi?
cmne ley kenal husband??

kt blog pun i siap2 soklam daa..
hehe...jwpn pun aderr..kui3..usha la yerr~TQ

baby said...

http://nonasani.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

paste lg..tkutt tak jadii..hehee...jwpn dh bgi..sumenyer..kui3..
TQ!~

Fadzillah Kamarudin said...

saya join...

id : Fadzillah Kamarudin

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

Fadzillah Kamarudin said...

join lucky draw...
=)

ZanaNordin said...

ehem.....nak gark lerrrr
he he he

kita sama bulan...maka, sila bagi aku menang jugak yerk...ha ha haha ....

QUEENPINK said...

SALAM

QUEENPINK JOIN

http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

~ain said...

nah amik!

http://norainiammran.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

hahaha

cma shiema said...

cma join!

http://cmashiema.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

Cik Rose Cute said...

Dua-dua Join Boleh

http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

contest | annis said...

salam, anis join :)

http://annisisshazwina.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

mama_umar_maryam said...

kene jwb dulu eh ko lahir thn ape?

tahun dog kung kung (style maryam klu tanye dog tu ape)

aku join ye..nape aku suke bace blog ko ?
1. aku dgn siyes stat bace blog ko time ko citer setot kene fit tuh..siyes weh,aku yg bace nih jantung aku dup dap dup dap,aku dok bygkan klu aku yg berlarik2 sane sini nk mntk tlg anak kene camtu..ya Allah..hrp2 aku kuat mcm ko
2. mase aku mule2 jmpe ko aritu kt tasik ttwangsa,aku tgk kan..peh mak buyong nih..dahla pregnan 8 bulan,kemain kuat lagi nk handle event camtu..sblm tu aku mmg dh bace blog ko,tp pas jmpe ko,lg aku nk bacelah..
3. kite same, ade 2 anak,yg 1st laki,2nd ppuan..tahap kecengengan zahra & maryam adalah same dengan,hahaha..oh ye, aku dulu slalu bangan nk ltk name anak ppuan aku zahra..tp last2 xjd plak,sbb aku banak kt azzahrah dahkan..kang amik name azzahrah kang org kate xde idea plak, hahahah (xdelah)

4. eh..kite same2 phm ckp jawa..tp aku rs ko lg power kot..aku takat ckp2 mcm ayam berak kapur blhla..kire kalu MUET ko band 5, aku band 2 lah,hahahah

5. ko mmg slamber btau bile ko nk 23cm dgn org tua, hahahahah

6. ko ade bakat masak kek/kuih yg terlebih krim,keju dan warne! aku suke!!

7. ko mmg nampak je ganaih..tp mmg betul,hati ko kristal je ;)so,mmg terpancar bende tu dr cara ko tulih,tu kdg2 klu ko citer ko marah dgn org,geram or saket hati,aku tau jauh dlm hati ko , ko mudah maafkan org tu..kan ? ;)

tu jelah, kang ko nangis lak bace komen aku nih ;p

mama_umar_maryam said...

hahaha, aku baru tulis kenapa bace blog ko ye..

ape yg aku nk tau?

1- berat terkini (sbb ko ade effort utk diet,xmcm aku ;()
2-resepi2 utk anak2 (ape ko msk/bg setot makan sampai comel camtu,haha)

[-suziey-] said...

emm aku join 1st categori la..wei zety ni over tau..pnjng giler komen.hahaa:p

ok aku akui aku kadang2 missed cite ko..tp aku suka gk baca n3-n3 ko bila berkesempatan..aku suka baca blog ko sebab penulisan ko mmg style ikhlas..bonzer yg dlm hati ade taman..xde cover2..and aku suka tgk setot yg mcm2 peel..ouh aku masih teringat aksi dia naik beskal aQeel tp xreti kayuh..haha:p ok lari topik plak..mcm bese aku suka sbb ko kan member geng potong..harusla ade chemistry antara kita..pastu n3 ko yg paling aku suka dan puji bila ko story kisah benar kehidupan ko dan ko bagi ingatan pd readers..sikap ko yg down to earth tp smgt juang yg up to the top of the world tu bole jadi idol gitu..

ok ape yg aku nk tau pasal ko..
ape impian ko dlm 5 thun akn dtg..mcm byk yg aku dh tau jek..hahhaha:p

ZanaNordin said...

oppss....lupa plak nak teka tahun apa.

tahun ANJING lorrr...he he he....


Aku start baca blog ko before join gathering kat titiwangsa dulu.....time tu teringin sangan nak jumpa ngan ayu ibu aqil nie...tu pun coz' ko giler admire kat Batrice kan..ngeh nghe nghe....sila ngaku yerk...ha ha ha...tu yang time tu rajin masuk blog ko...lagipun time tu masa aku byk terluang..la nie asyik dok skip2 citer jer kat blog ko nie....tp jangan ingat aku tak suka baca blog ko plak....giler tak suka.....bonzer yang dlm hati ada taman bunga....walaupun ko nie nampak giler2...tp ada gark entry2 ko yang beri ilmu pada semua pembaca ko...he he he he....

Lagi satu...aku suka baca blog ko nie sebab ko nie kalau tulis.....mcm ko cakap kan...apa yg nak keluar dari mulut ko tu...ko luahkan melalui penulisan ko...so, senang aku nak faham..kadang2 kalau penulisan ayat berbunga2 mcm karangan SPM pun payah gark nak masuk dlm kepala aku nie...

cuma sekarang nie, aku nak tahu berapa KG ko dah berjaya turunkan......giler excited aku nak tahu nie weiii.....cepat updateeeeeeeeee

Adyshariz said...

salam wey, lama tak bertandang ke teratak gebu ko ni..

aku pon suka baca blog ko, apasal?

sebabnya mudah..

*ko frendly
*orgnya nmpk mesra, walaupon ganaz
*suka ceramah kat aku..hehe
*ibu penyayang
*suka citer pasal setot ngan ara
*otak kuning, asyik nk 23cm jer
*berdaya saing, takleh tgk aku kurus..kihkihkih
*jiwa ko dgn aku lebey kurang jer
*pandai buat kek..ciss bodek
dan yg last
*gaya penulisan ko di setiap entri santai dan releks jer

ok dh 10, cukup tak derrr..

happy birthday tuk my pren, moga di panjangkan usia dan di murahkan rezeki..insyaAllah

Adyshariz said...

aku pon join gak

http://ady-shariz.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

macih

kakyong said...

ayu,

kakyong dtg singgah, tinggal kan jejak dulu.. ;)

nak wish hepi besday dulu.. ;)

Sitisifir10 said...

Ayu,

Entry ai...
http://sitisifir10.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

Kenapakah saya suka baca blog Ayu?

- Dulu pernah lah follow kisah2 lama dia...macam tengok drama lah mesti nak tau apa endingnya kan??
- Suka baca dia cerita pasal budak Setot yang seberat tong gas dan Ara si sesumpah kecil itu. Nampak bebenolah keibuan dia di situ. Kalau baca tu rasa macam,"Eh...anak dia ni kejenya buat lawak aje ek??" macam dalam http://iceboxrivet.blogspot.com/2011/06/video-setot-tertonggengkorang-pun-jgn.html
- Dia agak aktif dalam gathering dengan blogger2, so saya sll follow cerita berkenaan itu di blog Ayu

banjarscotland said...

http://banjarscotland.blogspot.com/2011/06/sidratul-mutaha-besday-ga-2011_17.html

hopefully i do it right ;)

Jieda said...

saya join

http://join-giveaway.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

mummy_ayu said...

nak join dua2...

jawapan pd soalan mu:-
Tahun Anjing

(uuuuuiiiihhh..yg awal2 komen panjang2...Zety, Suziey..kena komen panjang gak nie..he he he)

ok. kenapa aku suka baca blog ko:-
aku mua follow blog ko since gathering tu..gelombang biru tu la..
pas tu aku maintain je baca...
~ suka sbb ayat ko sempoi2...senang faham..straight foward..sempoi la..
~ suka baca pasal ragam anak2..tambah2 anak ko sama je ngan anak aku 1st boy, 2nd girl...
so, pengalaman membesarkan mereka..leh share2 citer..
~ suka baca2 kisak ko rajin masak..baking terutamanya, ala teringatlak choc brownies ko..bila la aku nak dpt rasa nie..rajin sungguh ko baking, aku minat tapi malas..mcm ne tu?
~ suka gak tgk hasil 'menembak' ko,
simple but cun....and lain dr yg lain..
~ admire la ngan ko.....walaupun kita tak pernah duduk semeja sembang (really hope one day nanti)
rasa mcm dah kenal & dah geng sgt ngan ko...friendly (walaupun tgk gaya mcm ganas jer - dlm hati ada taman), and sikap ko yg low profile, tak malu nak citer kisah susah ko...ikhlas tak berpura2..tu yg aku suka tu...
~ suka baca citer diet ko, sama la ngan aku..nak diet gak
tapi tak tau la tahun bile leh kurus nie..
itu je la kot..cukup panjang tak?
nak buat entry plak...

happy buzzday in advance dear!!

mummy_ayu said...

ok..ni entry ku...
harap ok la ye..btw..tomei tu banner ko..i like!!
http://mummyayucontest.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

b a m b a m ' s said...

joinnnn~!! ehhehe..

link: http://bambam-addicted.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam .Join!!

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

ID:azatiesayang

-Nureen- said...

nureen join
http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html
tq

Zie said...

Join

http://sayangkuzie.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011_26.html

fara anak abah said...

saya join

id:fara anak abah

http://jommenang.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

fieda said...

http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

ID : FIEDA

#ciksuzlin said...

join!

http://contestdansuzlin.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

id: suzlin
email: suzlin89@yahoo.com

beautiful_magic1st said...

saya pulun dua-dua..sbb tamak halobe sket...

http://magicfrombeautiful.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

jom shoping....

yatie chomeyl said...

Thanks ayu invite Tie join GA ayu ni

Tie suke baca blog Ayu sebab dapat tahu latest update spasal diri AYu & Family AYu. Ye lah, kita kan dah lama terpisah..lepas habis darjah 6 terus lost contact. Naisb baik ada blog, dapat jugak kita berhubung wpon x dapat bertentang mat amacam dulu2.

Lagi yang Tie suka pasla AYu ialah Ayu suka ambil iktibar dari kesusahan 2yang AYu lalui dan jadikan diri AYu lebih kuat dan tabah. I know u & ur family for quiet some time dah, and honestly Tie kagum dengan semangat korang sekeluarga untuk survive *ni bukan bodek, ni utlus ikhlas dari hati*

p/s: hope kita leh jd kawan smp bila2..Ameen

yatie chomeyl said...

ni link entry beserta jawapan tahun apa ayu di lahirkan tu --> http://yatiechomeyllovecontest.blogspot.com/2011/06/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

Huda said...

salam,

me join :)

lahir tahun anjing

http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/07/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

kalau boleh nak tahula, bila nak tambah adik untuk ara dan setot? :)

cikpuanhady said...

salam..me nak join dua-dua ek..me jawab kat entry yo..

http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/07/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

kalau link tak valid gitau ek..thanks..

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Belog kami :Notre Belle Histoire

nur said...

TAK SUKA?..
NAK TAHU APA YANG TAK TAHU..

NAK JOIN GA NI JUGE..

http://2nurhafiz2009.blogspot.com/2011/07/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

nurhafiz2009@yahoo.com

**Nora** said...

Hi...saya join key..:)

http://comeldancomot.blogspot.com/2011/07/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

thanks..:)

puan nina said...

nina join

http://ninagacontest.blogspot.com/2011/07/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

nak tanya : segmen blog apresiasi by Iceboxrivet tu ade lagi tak?

puan nina said...

suka baca sebab entry akak sempoi je =) tp sy adelah silent reader saje..jgn marah aaaa

Lelord said...

aku join gak

http://canteek-selalu.blogspot.com/2011/07/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

abazilah said...

joined .

http://ablogforgiveawaylovers.blogspot.com/2011/07/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

AYuNG said...

join jugak!

http://ayung-join-contest.blogspot.com/2011/07/sidratul-muntaha-besday-ga-2011.html

Kambing Golek Aqiqah/Satay/Catering

Kambing Golek Aqiqah/Satay/Catering
GEMPAQ GOLEQ!

Para Sarip and Saripah Janjang

Labels

Setot Ibu (316) Mekanik Di Dapur (188) Sengal (185) Zahraa' (178) Penghargaan (141) My Resepi (130) Nukilanku (126) Aku Anak Pencari Besi BUruk (119) kerja untuk hidup (74) Blogger Gathering (65) Saturday Baking Project (54) Contest (53) Luahan Hati (52) Pengumuman (52) Sharing Is Caring (50) Foodie Hunter (47) French Lesson (43) Ngelencer (39) My Homemade Bakery Bussiness (37) Dalan - Dalan (34) Diari Ramadhan (34) Weekend Cooking Project (29) Savoury (27) Tag (26) Kitchen Mechanic (24) Kursus (24) Community Service at iceboxrivet (22) Chicken (20) Kg Durian Tawar (17) Cake (16) Chocolate (16) RESEPI DARI PEMANGGANG AJAIB (16) resepi guna pemanggang ajaib (16) Catatan Misi Mustahil (15) Memori (15) Brownies (14) Dessert (14) 1 WORLD 1 SOUL BLOGGER GATHERING 2009 (13) Meat (12) BLOGGER FAMILY DAY 2010 - THE BLUE WAVES (11) Muffin / Cupcake (10) Dalan - Dalan Penang 2012 (9) GEDIKS GATHERING EDISI NELAYAN 2009 (9) Rumah Di Tepi Kubur (9) Tempahan Cake (9) Cameroon Highland 2012 (8) Dalan - Dalan at BM (8) Pasta (8) Rainbow Cake (8) Sarawak Visit 2009 (8) Song (8) Cheesecake (7) Health info (7) Kisah Dan Tauladan (7) Red Velvet Cake (7) Ayam Bakar (6) Cookies (6) From Jemapoh To Manchester Ler sgt. (6) ICT (6) Lawak (6) Ngelencer Colmar Tropicale 2011 (6) Penang Foods Hunting (6) Seafood (6) Snowcheesecake (6) Tart (6) Cherating 2012 (5) Dalan - Dalan Bukit Tinggi (5) Devil Chocolate Cake (5) Fish (5) Kuih - Muih (5) Lepaking (5) Northrop (5) Pavlova (5) resipi masakan barat menggunakan pemanggang ajaib (5) Advertorial (4) Aku dan Shaklee (4) Dalan - Dalan PD (4) Dalan - Dalan Cherating (4) Edisi Qurban (4) Malaysia's First Blogger Masterchef (4) Ngelencer Melaka (4) Pizza (4) Pregnancy (4) Selangor and KL Food Hunting (4) Bila Anak Bujang Nak Jadi Masterchef (3) Bog Appreciation (Edisi Blog Lakibini/UmmiAnak (3) Chef Kenit (3) Crepe (3) Dalan - Dalan Penang 2011 (3) ExMNRI GATH (3) Lungo Mareng Pahang (3) Ngelencer Teluk Cempedak 2013 (3) Selamat Hari Ibu (3) Yogurt (3) #devilchoccake #devilfoodcake #homemadechoccake (2) Adam Lai Restaurant (2) Ayam Masak Kurma (2) BBW VISIT (2) BBW Visit 2012 (2) Banana Caramel Cake (2) Banana Caramelized (2) Barbie Cake (2) Biskut Sarang Semut (2) Bread (2) Brownies Kukus (2) Butterscotch Cake (2) CNY 2012 (2) Caramel (2) Caramelized Banana (2) Central Cafe (2) Chocolate Indulgence Cake (2) Congo Bars (2) Cream Caramel (2) Eggless Cake (2) Evoke Cafe (2) Flat Bread (2) Fondant Cake (2) Food Info (2) Kenny Roger Red Day (2) Lepaking ISTANA (2) Lets Masak Program (2) Manhanttan Fish Market (2) Melaka (2) Neapolitan Heart (2) Ngelencer Langkawi 2011 (2) PD (2) Promosi (2) Puff Pastry (2) Salted Caramel (2) Steam Brownies (2) Stew (2) TAT NASI AYAM (2) THE Bookers Cafe (2) Teluk Menegon (2) Tiramisu (2) Upside Down Caramel Banana Chocolate Cake (2) Wishlist (2) #congobars #bars #blondie #chcochip (1) #fm (1) #fridgemagnet (1) #frozendress #frozengown (1) #kitchenmagnet (1) #rare (1) Acar (1) Alfafa Complex (1) Almond Kiss Cookies (1) Angry Bird Cake (1) Apam Balik (1) Ayam Bakar Ala Satay (1) Ayam Masak Merah (1) BBW Visit 2014 (1) BIG APPLE (1) BWW Visit 2013 (1) Baklava (1) Banana Cake (1) Banana Caramel (1) Banana Loaf (1) Bars (1) Beli Pemanggang Ajaib dapat free gift (1) Ben 10 Cake (1) Bingka Labu Bakar (1) Birthday Cake (1) Boboiboy The Movie (1) Brownies Kedut (1) Bulgogi (1) CARS CAKE AND AND FONDANT SPIDERMAN CUPCAKES (1) Cake Hantaran Tunang (1) Chicken Ala Satay (1) Chocolate Pecan Cake (1) Chocolate Stick (1) Cinch Energy Tea Mix (1) Daging (1) Dalan - Dalan Kuala Selangor (1) Danish Cookies (1) Edisi Muslimah Beramas Mesra (1) Frozen Theme Cake (1) Full House (1) Genie Bra Murah / Magic Bra Murah (1) Grill Beef/Meat (1) HOMST Recipe (1) Happy Teacher's Day (1) Hari Terbuka Tentera Darat 2011 (1) History of Superman (1) Hot Ballon Airshow 2009 (1) KAED CAFE (1) Kalio Percik (1) Kedai Makan GOmbak Bt 10 (1) Kentang Putar (1) Kuih Raya (1) Kurma Ayam (1) Layer Cake (1) Lepaking Morib (1) Makan Kenduri (1) Malacca River Cruise / Melaka River Cruise (1) Man of Steel (1) Manhattan Fish Market (1) Mash Potato (1) Nasi Minyak (1) Ngelencer Dino Minggu (Ice Room) (1) Ngelencer Dino Minggu (Kedai Chan) (1) Ngelencer KLCC 2011 (1) Ngelencer Mangan (Al Amin) (1) Ngelencer Muzium Tentera (1) Ngelencer Ulu Yam 2011 (1) Ngelencer Zoo 2011 (1) Nuffnang (1) Nutella Food Cake (1) One Pot Chicken Stew (1) Orange Yogurt Cake (1) Oreo Brownies (1) Pancake (1) Pantai Aceh 2012 (1) Pasar Jawa (1) Pemanggang Ajaib Murah (1) Pemanggang Ajaib Terhebat (1) Plant Info (1) Pretzel (1) Promosi Pemanggang Ajaib Murah (1) Pusat Sains 2012 (1) Resepi Ayam Bakar Iceboxrivet Style : Langkah Demi Langkah (1) Resepi Ayam Masak Kurma Belanga : Langkah Demi Langkah (1) Resepi Chicken Chop Ala Satay (1) Resepi Homemade Playdoh (1) Restoran Rumpun Saderi (1) Roti Canai (1) Roti Prata (1) Salam Ramadhan :Blogger meet Blogger = Potato Masher?!Biskut Sarang Semut?!! (1) Sandwich (1) Satay PJ 14 (1) Seafood Pantai Remis (1) Spaghetti Daging Berkrim (1) Spiced Eggplant and Cauliflower Stew (1) Spiderman 3D Cake : How To Deco (1) Sri Rahayu Restaurant (1) Subway Surfer Cake (1) Sudu & Knife (1) Superman (1) Superman LOGO (1) Sweet and Spicy Buffalo (1) Testimonial Pelanggan (1) The Captain Steamboat and Grill (1) The White Troopers (1) Tip Keselamatan Jalanraya (1) Torte (1) Tursina Tanjong Lumpur (1) Upside Down Caramel Banana Chocolate Loaf (1) VOICE OF ENGINEERING (1) Wedding Cake (1) Zombie Vs Plant Cake (1) Zoo Melaka (1) detox juice (1) pendaftaran tahun 1 online (1) throwback (1)