Pantun Tiramisu Cracker tuk Korang.. | Iceboxrivet

GI JOE and GI JANE

GI JOE and GI JANE

Para Janjang

Home Kitchen Bakery

Oct 28, 2011

Pantun Tiramisu Cracker tuk Korang..

masak lemak bawal waktu tengahari
makan bersama sepinggan nasi
lepas makan rasa mau cuci gigi
makanla tiramisu cracker yg kubuat ni....

hihihihihi..
xleh tahen tgk mamatisya punya tiramisu semalam..
aku buat la arini..
resepi?
kat bawah ni..





Bahan-bahan
1 peket biskut cracker (korang boleh guna biskut ladyfinger tu or dgn cake jugak!!)
250g cream cheese
200ml whipping cream
1/2 cawan gula halus
1 cawan air panas
1 sudu serbuk nescafe
serbuk koko untuk hiasan

*aku 3 in 1 oldtown white coffea
Cara-cara
  1. Bancuh nescafe dengan satu cawan air panas....ketepikan dulu
  2. Pukul gula+cheese+whipping cream sampai kembang 
  3. Celup biskut ke dalam air nescafe & susun dlm bekas kaca (sampai meresap sbb crackerkan keras sikit)
  4. Sapukan adunan cream+cheese tadi atas biskut.
  5. Tabur serbuk koko pastu ulang step 3 & 4
  6. Tutup dgn aluminium foil and sejukkan dlm fridge semalaman
  7. Hiaskan dengan serbuk koko bila time nk makan



drolling..huhuuhu.boleh ngences ni..
btw,dah tinggal separuh...

12 comments:

  1. siap berpantun...byk ko tabur koko tu..aku tk suka ltk byk2...yum2

    ReplyDelete
  2. ya ampun..tergoda nya tgk tiramisu ko..sama je ngan Amy..
    yum yum..
    HB kat sini...

    ReplyDelete
  3. kiranya xlah susah sgt wat tiramisu nih erk...
    bahan2 pon snang nak carik...
    nnti akak try...
    tenkiu ayu....

    ReplyDelete
  4. NAK BUAT NAK BUAT NAK BUAT JUGAK

    ReplyDelete
  5. terus rasa mcm nak buat tiramisu sendiri..huhu..

    ReplyDelete
  6. haih..sabor jek laaaa... nih lah yang aku tak bape nak sanggup bukak blog ko nih.. ade jek makanan yang buat perut aku menggelupor kelaparan.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. uisy, mmg ngences camni
    kene wat gak la wiken ni nampaknye...

    ReplyDelete
  8. huh! senang nih....masak2 tak pakai oven hakak suka ni..

    ReplyDelete
  9. memang sgt tergoda laaaaa...geram nengok rupe yang sgt menarekkkk!!!! rasa nak telannnnnn

    ReplyDelete
  10. perghh...memang sonang ni...berbanding yang dalam masterchief tu...hehe..harus buat ni..tq yer sudi berkongsi resepi..

    ReplyDelete
  11. fuh.....
    ngencesss ok
    nanti aku try buat k...
    tp kena tunggu minggu depan ler gamaknyer....
    hari2 bekerja nie, den tak sempattt arr...balik dah sibuk nak masak utk dinner plak

    ReplyDelete
  12. Nak amik resepi ye, bila2 nak try buat :)

    ReplyDelete

komen jer...

Para Sarip and Saripah Janjang