Bakwa/Bak Kua HOmemade My Invention | Iceboxrivet

GI JOE and GI JANE

GI JOE and GI JANE

Para Janjang

Home Kitchen Bakery

Jan 30, 2012

Bakwa/Bak Kua HOmemade My Invention


salam monday guys...
rustic,rustic..
yerlah ari karat arini..
kat atas tu meat marinated tuk buat bakkwa/bakkua...
aku guna jer daging cincang ramly..
but then the result?!


sedap tu memang sedap tpinya still kena guna freshmeat..
tak susah mana cumanya take time sikit...
yum yum yummy..
resepi rahsia?!
5 spices la of course!!


13 comments:

  1. pandai ko buat ye...

    **wah2 cuti2 penang lg ye nanti

    ReplyDelete
  2. alahai kalo tk sbb alah daging mmg terliur dh ni..mmg pggemar daging..hehe

    ReplyDelete
  3. ko ni memang rajin kan ayu..jeles mak.

    ReplyDelete
  4. rajinnya ayu... nampak menarik ni..

    ReplyDelete
  5. ari aku terliur kat blog oli. kat kedai cina muslim ada jual tak erk.

    ReplyDelete
  6. betol2.. nureen suka fresh meat lg.. klau guna daging ramly tue ada rasa lain cikit tp x pernah pon nureen tau ada recipi ni :)

    ReplyDelete
  7. Ayu.. ape nih?? cam daging beger jek!

    ReplyDelete
  8. nnt mkn dgn roti ke? ke nasik? x pernah mkn lg.. tak tau la :)

    ReplyDelete
  9. tak pernah dengor nama makanan ni.. elok makan dgn apa ni?

    jom join GA

    http://ibualiya.blogspot.com/2011/12/contest-giveaway-ibu-sihat-anak-riang.html

    http://www.kakyong.com/2012/01/giveaway-choco-rerama-biru.html

    ReplyDelete
  10. mende ni yer..apasal aku tak penah tau..huhu
    kalau ko buat mesti sedap la

    ReplyDelete

komen jer...

Para Sarip and Saripah Janjang