APE KAITAN BECHAMEL SAUCE DENGAN ENTRY NIH?!TENTULAH LASAGNA!! | Iceboxrivet

GI JOE and GI JANE

GI JOE and GI JANE

Para Janjang

Home Kitchen Bakery

Apr 19, 2012

APE KAITAN BECHAMEL SAUCE DENGAN ENTRY NIH?!TENTULAH LASAGNA!!

Salam Guys..
Happy Thursday..
Selamat Bekerja..
Selamat Bersarapan...
Selamat menahan perasaan kiranya pagi - pagi lagi anak - anak dah buat perangai dan juga andaikata kena basuh dengan boss mengkale pagi - pagi nihnye weih!!
Sila layan gambar lasagna yang dah kena kerat!!
sememeh je mak tengok!!



ni la bechamel sauce/white sauce
senang giler rupanya nak buat...
tapi next time ingat nka buat hot brown sandwich dengan monay sauce kot?!
tapi entah bila...
meh aku share resepi ni dengan korang:

 2 tablespoon butter/margarine
1 cup milk
1 - 2 tablespoon plain flour
salt and pepper


preheat butter or margarine in your saucepan
combine with flour
pour in milk and whisk until it's become thicken.



TARA!THE FINISH PRODUCT!!

*inti dia aku buat guna bolognaise la..
*campak - campak jugak but then this time around aku tak guna herb.
*aku cuma letak salt and pepper jer.
tpi kalau nak complete resepi,boleh la jenguk - jenguk kat sini:

*jom sarap!!



13 comments:

  1. adoyaiiiiiiiiiiii .. dah la memang terliur tang italian italian ni tp aura tarak mali laaaaaaa .. pos sket kat kami, siannn terliuq ;)

    ReplyDelete
  2. terkena sudah....nak bekpes la jap gi, dah terliur nengok menu kat blog ni

    ReplyDelete
  3. As salam Ayu,

    Bikin aku lapor tgk lasagna ko nih! huhuuu

    ReplyDelete
  4. ko ni....bagus la... resepi bombastik bagi orang macam aku nih... tak pernah tau pon kewujudannya.. yang aku tau... goreng dan rebus...tu jer...

    ReplyDelete
  5. ayu...
    sedapnye... kecur liur...
    meh la pos ke rumah i...

    ReplyDelete
  6. mak aihh...(smbl telan air liur)
    kdg2 heran gaks, ko keja makmal buat experiment science ker experiment masak?kekeke..jgn marah...

    ReplyDelete
  7. adehhh..ko mmg suke wat aku terliur..

    ReplyDelete
  8. oh g2... hik3...
    besalah eB kat sini pn selalu ader mslh typo...
    dh la type x pandai... tuh yg selalu slh...
    psl tuh... ok... sori gaks yer... lately eB nih mmg cepat tersentuh...
    sbb dh byk benda jadik kot... x sudah2 si aed tuh wat peel... dh la mama dier risau psl condition diri sendiri... babah dier lagi...
    insyaallah x tersimpan dlm hati... tc & hugs...

    ReplyDelete
  9. wah u keje bhgn lab eh? eB technical...
    ishhhhhhhhh uiiiiish jgn ckp ler psl chemical...
    eB kan industrial designer...
    dolo ms study... selalu mabok ngan bau chemical utk keraskan mole kete tuh...
    bygkan? kalo kwn x sdr, eB pengsan dlm bilik sp pn x tau... bknnyer x pakai mask... tapi terlebih hidu... tingkap laks x bkk... luper...
    sbb tuh ting tong...
    sbb tuh gaks kot kiter lebih alert hal2 gini kan? blajar dari pengalaman... :)

    ReplyDelete
  10. wah nampak sedap... tapi x tau nak buat, erm bagi sini sket bleh.. hehe

    ReplyDelete
  11. Ayu buat kaktie ngidam jek nih huhu, asyik resepi yang sedap2 jer......................

    ReplyDelete

komen jer...

Para Sarip and Saripah Janjang