GIVEAWAY BY SIDRATUL MUNTAHA | Iceboxrivet

GI JOE and GI JANE

GI JOE and GI JANE

Para Janjang

Qura'tul Rabeena Catering

Home Kitchen Bakery

Mar 21, 2013

GIVEAWAY BY SIDRATUL MUNTAHA



salam guys..
meh - meh join meh..
bukan ape
saje nak berkongsi sedikit rezeki dalam berniaga dan jugak buat - buat perapat ukhwah sesama kita

syarat - syaratnya?!
tak susah pun...
1.tinggalkan komen kat dalam blog ni : ape yang korang tahu dan kenal pasal tuan punya blog.
2.senaraikan perangai pelik dan perkataan pelik dalam blog ni yang korang rasa macma tak pernah dengo
3.tu jelah...ehehhehe.xsusah mana pun...
4.soalan cepu emas : kenapa tuan blog buang tebiat guna gambo di atas?!

*pemenang berdasarkan komen paling kreatip,paling mantop dan paling max sampai aku boleh tonggeng tinggung kalau terbaca.ahaha!

selamat menjoin!!


16 comments:

Imaan09 said...

1. saya nak tinggal komen ni..hehe. saya mengenali Ayu sidratul muntaha apabila beliau menjadi sponsor contest berantai sekumpulan wanita hebat iaitu hadiahnya adalah seekor chipmunk yang besar dan berjasa bertahun2 kepada seluruh ahli keluarga saya!!!

2. perkataan pelik.. banyaaakk.. sampai tertanya2..dia ni jawa kot?? haha.. antaranya "janjang" dan "setot"

Hunny Kitty said...

Jawapan kasih :

Kenal? tak kenal secara peribadi pun...kenal dari blog je..kenal pun sebab follow tuan tanah kedaung ni n tgk gambo kek dia je hehehehehe..boleh?

2.perangai pelik? hurmm..tak dop kot perkataan pelik tak penah dengo? "Janjang" - adakah ini adik beradik JAJAN?!

4. kemungkinan besar tuan blog menggunakan gambar di atas adalah untuk mengaplikasikan suasana misteri dan romantik serta mahu menunjukkan minat atau bakat beliau dalam dunia tarian satu hari nanti....yeeeeba!

Udez said...

Salam,saya nak join gak boleh?hihi


Saya rasa sy jumpa blog Puan Ayu sidratul muntaha(cewah berpuan2 gitu) sebab byk kek kot. xingat pulak.huhu


Perangai pelik? ade ke? terlampau kreatif dan rajin buat kek boleh kira pelik x?sebab sy jeles dgn akak psl tu.hehe.perkataan pelik ermm..23cm?ok org belum kawin xpatut tnya kot.ok malu sorok muka jap.lagi satu,semendeh ke apa haritu.hehe


gud lak untk bisnes akak!





Eliss Mie said...

1. kenal melalui blog jer la, belum pernah bertemu mata, bila agaknya yer ? masa tu tak silap trjah blog ko lepas korang ramai2 buat gath pkai baju biru tu tak silap.

2. perkataan pelik banyak , tapi aku rasa semua perkataan jawa la.

3. ko letak gambar tu sebab azam ko nak kurus tahun ni kan dan dapat menari ballet kan ? kan ? hahaha lariks

Nafira usof said...

ohh.. ini bukan komen penyertaan dari aku k~
kasi aku tenang kan hati utk komen penyertaan.. hahahaha..
aci kan weh!! x kira!! aku akan komen balik nanti utk penyertaan.. muahaha

Nad MamaZN said...

mula-mula kenal sidratul muntaha/ida rahayu/iceboxrivet
time sume hebat bercontest dulu..
giler la waktu tu kan?
masing-masing gigih amik gmbr anak-anak
nak masuk contest thru blog :)

ayu,
kite kenal ayu
masa ayu juara contest anjuran suziey n kak malina siam...
masa tu baca entry ayu, rasa macam..
waaaaa, hebatnya dia ni!
masa tu kagum jugak la sbb ayu bleh tau mcm2 tentang suziey n kak malina siam
ayat yg ayu guna tu simple tp beri kesan
rasa mcm ayu dah kenal lama dgn diorg
mmg dah kenal lama ek?

eh nak tnye,
dah pi claim hadiah bercuti ke pulau ke belum?
takde penah nmpk entry nya pun...?

pastu yg kelakarnya
dulu-dulu ada ka patut,
kite pggl ayu kakak?
maybe terserlah sifat ke'kakak'an dan kematangan ayu
tu yg buatkan kite pggl kakak
sedangkan kita sebaya kan ayu?
haha!
malu je ai masa tu tau! =p

antara entry-entry yg terkesan pada kita
salah satunya cerita pasal aqil tukar nama
tahniah ayu n hubby yg susah payah demi anak walau sekadar 1 nama anak...

bahasa-bahasa / perkataan-perkataan yg pelik2 tu
ada banyak
contoh : pencacai, ngelencer, setot, ehhhh macam2 lagi la!
rasenya mesti ada dalam kebanyakan entry
tp ape de hal..hihihi
kite ok je

kite tak pernah bersua kan ayu?
tp kite dpt rasa la
ayu ni sangatttt la baik hati
wpun bahasa percakapan 'agak kasar'...
(bg kite, sori kalu terasa)

tu pun kite perhati
dr status kat fb atau kat blog
1 - maybe sbb darah jawa tu kan?
2 - maybe kite tak penah kenal dgn ayu..
kalu dah lama kenal mesti la tau ayu ni cemane? kan? kan? :)

tp apa-apapun
kite rasa bersyukur sgt
sbb diperkenalkan dgn ayu
kite suka dgn kata-kata nasihat/peringatan yg ayu share kat fb
walaupun dlm bahasa yg kurang digemari oleh ramai org
tp ayu tetap jadi diri sendri
yg penting maksud yg ayu nak sampaikan tu
mmg sgt terkesan dgn kite
terima kasih banyak2 tau ayu

moga bisnes kek ayu makin kencang
moga persahabatan/perkenalan kita berpanjangan bukan sekadar di alam maya
moga trus kongsi kata-kata pembangkit semangat yg berunsurkan dakwah

apa-apapun, yg buruk sume dtg dr kite
harap maaf kalu ada yg buat ayu terasa

peluk cium pd aqil n ara

Nafira usof said...

ini komen penyertaan dari BETA..*pang sedas~

aku kenal ko?? urrmmm..
memang betol2 dari blog.. pastu baru membesarkan empayar ke FB. aku pon tak tahu nape aku leh friend ko kat FB? nape ek?? ko ingat?? abaikan..faktor usia lah tu..hahaha

bagi aku lah..
ko ni bahasa agak kasar! kan~ sebab pernah sekali.. masa memula aku baca blog ko.. ko ade tulis pasal anak.. perrggghhh... memang menusuk kalbu weh! ko ulaskan pasal orang pertikalkan nape lambat dapat anak.. TAPI!! TAPI!! TAPI!! naluri keibuan ko sangat lah sensetip.. bak kata adnan sempit.. dalam hati ade taman..gittuh! setiap kali ade kes bb kena dera, budak kena pukul.. ko mesti up status kat FB ko pasal tu.. Ko sama cam aku.. setiap kali ade video cam tuh kat FB mesti x berani nak tengok.. kalo tengok jugak! 1 hari jiwa kacau ork!

Ko suka buli anak2 ko kan~
pastu sesedap anak tekak ko jer panggil dak setot tong gas.. hahahahaha.. tong gas pon hensem tuh weh! hahahahaha.

ko pandai masak n bake.. aku kagum weh!! setiap kali ko post kat FB.. meleleh air liur aku.. lagi tak tahan kalo dak setot plak jadik model x berbayar.. OOEMGIIII.. rasa nak terjah umah ko dan2 tuh jugak!

Ko jugak hantu seafood kan!sama laa
alaaaa... ngaku jer lah~
nanti kita sama2 terjah Aroma Ikan Bakar kat jeram nun k~
aku banjer ko, ko banjer aku.. nak?? hahahahahahaha.
pastu ko amik lah gambar aku banyak2 pakai camera canggih ko tuh.. muahahaha. kita pakat2 menggeliat kat tepi pantai tuh.. amacam??

haaaa.. permintaan dari aku kira komen pasal ko jugak kan! hahahaha.
sesedap aku jer kan~
lepas nih kalo umah family ko ade kenduri, jangan lupa jemput aku k~
sebab aku nak makan semua menu yang famili ko masak sendirik tuh.. sate laaa, kambing golek lah, itik laa.. rabbit lah, rasa rugi sangat tak dapat datang masa adik ko kawen haitu.. haih~ nyesal x sudah aku bila ko upkan citer pasal menu2 tu..huhuhu..jangan lupa daku k! hahahahaha.. aci kan buat permintaan skali kat sini.. All in 1 gittu kekdahnye~

haaa.. yang satu ini semua orang dalam dunia nih tak boleh pertikaikan.. Ko ngan aku sama COMELLL! kan~ kan~ kan~
muahahahahahaha.
*weh~ bila ko nak bukak kilang baju?? boleh lah aku jadik customer ko yang setia.. kasi diskaun lebih k~

perkataan yang aku tak paham..kebanyakkannye dari bahasa jawa lah kot..ngelencer??
setot tu memula x paham.. tapi bila ko dah bagi tau br aku tahu.. hahaha
semedeh??? ngempeng = menetek ke???
mentel?? gentel aku tau lah! hahahahaha.

TAPI!!! paling aku tak paham! dan aku sengaja buat2 x paham! adalahhhhhh! 23CM!! hahahahahahahaha. sila jelaskan secara terperinci maksud 23cm ituh!!! hahahahahahaahhaha.. aku tak malu nak bacaaaaaaa.. hahahahaha

23CM = geli2 kan! kan! ke ko nak aku terangkan maksud geli2 plak??? hahahahahahaha *mode bengong!

sebab nape ko pakai gambar tuh.. sampai ke saat ini aku tak tahu kenapa?? apekah ko nak jadik penari balet?? giler!! tak dapat bayangkan oiiii! patah riuk jap lagi kawan aku neh!

okeh.. sekian sahaja komen penyertaan dari BETA ini..
*aku pon konfius ini komen ke n3 hahahahaha.. silalah bertabah sahabatku..

byeee.. tata titi tutuuuuuuuuuu



NoRazUraShIma said...

Okeh..
First kenal pun blog sebab contest..then started baca blog bi scr haram..eh eh silent reader..tp lps beberapa lama..halal dah..eheh..suke bc sebab posts nyer very simple n jujur..rase nk ckp ckp je which is good..so honest tu dpt dilihat dr tulisan..bab baking tu mmg terliur sokmo ler..
Banyok sgt pekataan yg peliks..smp xtertulis..tp pekataan tu yg buat uniknye post2 tuh..
Then..gamba tu menggambarkan blog akak yg brutal tp gemalai..ok x??

NoRazUraShIma said...

Okeh..
First kenal pun blog sebab contest..then started baca blog bi scr haram..eh eh silent reader..tp lps beberapa lama..halal dah..eheh..suke bc sebab posts nyer very simple n jujur..rase nk ckp ckp je which is good..so honest tu dpt dilihat dr tulisan..bab baking tu mmg terliur sokmo ler..
Banyok sgt pekataan yg peliks..smp xtertulis..tp pekataan tu yg buat uniknye post2 tuh..
Then..gamba tu menggambarkan blog akak yg brutal tp gemalai..ok x??

mama_umar_maryam said...

pehhh masing2 komen dh mcm entry!!hahahaha..
1. camne kenal ayu?
- blog, pastu jmpe mase blogger gathering..mase tu dak ara dlm perut lagi..tp mase tu xmesra sgt


2. perkataan pelik ?
banyak..smpi aku pon xblh nk recall..wpon aku ni ade drh jawa,tp tahap bahse jawa ko kire level 5 lah..aku 0.005, hahaha

3. ape yg aku suke?
ofcos lah kek ko yg terlebih2 krim keju tuuu...hahahaha..honestly aku suke bace ttg ko tukar nama anak teruna ko..Al-Islam tu..syahduu aku bace.
pastu ko ni mmg jenis hambur je nk maki apepon..tp aku tau..care tu ko blh release sket..dari simpan dendam2 kan..eh, dh lame ko xcite ko nk 23cm ..hahahaha

4. aku doakan yg baik2 utk ko & family ko..yg baik dtg dari Allah..yg xbaik mmg dari kite..jgn cpt givap k!

suzie said...

susah gile soklan GA ko nih....hahahaha...kalah soklan SPM sejarah dolu....nanti aku piki nak jawab camne.....

mummy_ayu said...

aku dtg nak join!!
ok..bismillah..

1~aku kenal ko sejak bloggers gathering gelombang biru dulu, and pas tu kita pun pernah gather2 gak la...cuma tak selalu. nama kita sama menjadikan kita kembar secara tak rasminya abd sbb kita berdua jenis yg selamba so aku rasa close & comfortable ngan ko...and aku harap frienship kita berkekalan..amin!

2~perangai pelik..takde kot, tapi perkataan pelik tu banyak....kadang2 bila baca ayat ko tus emua, rasa2 mcm leh paham..tapi ada gak yg aku tak paham tapi buat2 paham jer la..he he he...

3~aku suka baca blog ko sbb cerita dlm blog ko tak melalut, pas tu..cita anak2 ko..which is sama ngan anak aku..1 boy, 2 girl...dak Ara tu..aku tengok sejak abby sampai la ke sekarang...
plus...blog ko manjang ngan cita masak2 ko & baking which is aku selalu berangan duduku dekat sebelah rumah ko, leh la merasa, tak pun..satu opis ngan ko, confirm aku makin sihat....best la ko rajin tul masak2 nie..tabik spring!!!

4~kenapa ko guna gambar tu?
emm...suka hati ko la kan, ko yg organize plus maybe sbb ko nak kurus mcm gambar tu kot..he he he..jgn mare yer..

:-)

ok aku dah join, sila pilih aku sbg one of the winner yer..sekian, ma acih!!

zarena heeney said...

ok ena nak join jugak
kelakar tau sebab ena tulis dulu atas kertas..buat draft dulu..potong2 mana yang tak berkenan pastu baru ena tulis kat komen nie..konon nie yang terbaik la utk tulis kat sini kehkehkehkeh

ok bismillah dulu tetiba jea nervous tahap gaban nak tulis nie hahahahahaha
lawak tahap cipan la ena rasa
ok memula nak cakap apa erk :

-ok kita start bila kita berkenalan erk..mcm biasa la kita berkenalan di alam maya..jumpa masa gathering anjuran suziey (gelombang biru)..masa tu kenal mcm2 tu jea la, ena terpikat terus nak baca story entry ayu lepas kes ko selamatkan umairah hehehehehhe
puncanya masa tu aku sibuk ambil hadiah, suami aku laks sibuk borak ngan laki saper ntah bila aku sampai jea kat tempat duduk kami ena tgk umairah dah missing uwaaaaaaaa
time tu ena memang dah gabra tahap dewa la..puas mencari..rupa2nya umairah ddk belakang ko dalam khemah,,ko sengih jea tgk gelagat ena kan hehehehehhe
on that time terus aku setia baca blog ko..penyelamat ena tu..kiranya ko nie superwomen la eheh

-tujuan blog kita sama jea..lebih ke arah dunia anak2..Aqil dan ara..ena laks umairah dan umar..anak kita sepasangkan..peel aqil yang kuat makan dan main games dan kalah asyik mengamuk jea hehehehehe..ara yang ala2 model suka berposing dan kuat makan durian yang mengingatkan ena pada umar yang suka gila gak mkn durian..pastu ara suka sangat menjilat lebihan ramuan kek..suka suka suka comey jea tengok telatah anak2 ko nie..

- sumber inspirasi ececeh asal aku ckp mcm tu..sebab ko adalah sumber inspirasi aku dalam membuat cake dari home made..ena mmg minat membaking tapi utk mkn2 keluarga jea..bila ena tgk ko boleh menjual dr umah, why not me? tu yang bertatih dari bawah menjual cake..caya la

- tak kedekut ilmu: yang mana ko memang akan story dlm blog rahsia kejayaan dan kelebihan dalam membuat cake..bukan setakat rahsia utk membuat cake tapi resepi menu untuk makan di rumah..aku suka lala masakan ko memang sempoi..ala2 campak2 gitu..

- suka bg jeles tau..istilah jeles nie geram dan terliur tgk gambar2 makanan yg ko tayang dlm blog dan FB..perghhhh bikin terliur tu..
pastu mula la aku pun gatal tangan nak buat jugak hehehehehehe

- hah baru aku tahu yang kita nie serupa..serupa apa serupa kumpul FM dan minum coffee..memang suka sangat la..pasnie kita tayang FM kita2 erkkkk

- hubby aku dan ko sama titlenya J..nak tahu J tu apa, sudah tentu lah JAWA kehkehlkehkehkleh
asal jumpa ari tu ko tak speaking dgn laki aku erk

- ko suka tulis ayat Jawa dalam blog ko kan..kdg2 tu aku tak paham terus aku tanya laki aku../kiranya laki aku nie kamus Jawa la bg aku hahahahahha pecah rahsia

- antara ayat pelik yang ko selalu pki : ngempeng, mentel, ngate, ngelat, ngences, purak-purak, pulun, ngelencer, tekek...byk lg la tak larat lak aku nak tulis kat sini..

- ko nie Jujur..apa yg ko tulis dlm blog memang realiti dlm kehidupan ko..yang mana kebanyakkan penulis blog kini adalah plastik atau lebih kepura-puraan..pastu ko tulis jea apa yg ko rasa betul tak pedulikkan apa yg org nak ckp apa..yg mana aku suka baca cerita yang lebih ke arah kebenaran..tiada rahsia gitu..

aku tak paham asal ko letak gambar org ballet tu erk..pelik jap aku tgk

ko jgn confuse erk kejap ckp ena kejap ckp aku..lantak la asalkan ko faham..
bila nak jumpa lagi..boleh gathering lagi dgn Ain..
dunia blog skang nie tak mcm dulu kan..yang awal2 member blogging dah tak mcm dulu, byk dah sepi..betul tak...

ok la aku wish semoga terus maju jaya dlm business ko..
cha yok cha yok beb
mmmuah utk dak Aqil dan dak Ara :D

Has said...

1. ayu, ibu anak dua. rajin masak, rajin experiment new resepi..dan terror baking.

2. work yg pelik : Aku Yang Menyanyah. apa maksud Menyayah tu erk?? :)

3. iye x susah pun nak join GA ni.

4. pic ni mcm nak join kelas tarian? nak kata shape up dance tp mcm nak join ballet?.. utk Dak Ara, anak dara ayu ke?

mama tisya said...

aku tau psl ko sejak join 1st gathering blogger kt titiwangsa lps tu bersambung ke 2nd blogger kt lake garden...ko mmg suka bab2 masak & membaking..mmg bikin leleh je apa ko msk..ko ni kalo tulis entry kdg2 ada ayat ko kasar..kalo org tk kenal ko mayb org akan terasa ati kot...mcm aku, kenal cr penulisan ko so aku no hal..even aku pernah bc ko komen sesuatu dlu mmg agak kasar tp aku tau ko tk tau citer sebaliknya cz time tu ko tk kenal aku lg...dan aku pn tk kenal ko lg ..hehehe...

perkataan pelik ko ni byk tp rsnye dr perkataan jawa..kdg2 aku ada tnye apa maksud perkataan tu..hehehe tp yg paling best 23cm yg aku mulakn smp skarang ko suka sgttttt guna kn...hahahaha...

soklan cepumas tu...ko nk feel2 mcm pari2 bole terbang ke sana sini maksudnye even ko bz membaking or memasak tp ko ada masa lg utk family

psstttt sok khamis mlm jumat..apalg 23cm...tettttttttttttt :-p

:: Mrs.Eady :: said...

1.tinggalkan komen kat dalam blog ni : ape yang korang tahu dan kenal pasal tuan punya blog. - yang aku tau dia memang pakar buat segala mak nenek kek!kan kan kan??

2.senaraikan perangai pelik dan perkataan pelik dalam blog ni yang korang rasa macma tak pernah dengo - setot!!apo kobondo nyer haihhh...


4.soalan cepu emas : kenapa tuan blog buang tebiat guna gambo di atas?!
- elehhhh itu senang je nak teka kenape..tuan tanah gedix-gedix nak rasa makai tutu & berbalet kannnn...hahahhaa...

Kambing Golek Aqiqah/Satay/Catering

Kambing Golek Aqiqah/Satay/Catering
GEMPAQ GOLEQ!

Para Sarip and Saripah Janjang

Labels

Setot Ibu (317) Mekanik Di Dapur (188) Sengal (185) Zahraa' (179) Penghargaan (143) My Resepi (130) Nukilanku (127) Aku Anak Pencari Besi BUruk (119) kerja untuk hidup (74) Blogger Gathering (65) Saturday Baking Project (54) Contest (53) Luahan Hati (52) Pengumuman (52) Sharing Is Caring (50) Foodie Hunter (48) French Lesson (43) Ngelencer (39) My Homemade Bakery Bussiness (38) Dalan - Dalan (34) Diari Ramadhan (34) Weekend Cooking Project (29) Savoury (27) Tag (26) Kitchen Mechanic (24) Kursus (24) Community Service at iceboxrivet (22) Chicken (20) Kg Durian Tawar (17) Cake (16) Chocolate (16) RESEPI DARI PEMANGGANG AJAIB (16) resepi guna pemanggang ajaib (16) Catatan Misi Mustahil (15) Memori (15) Brownies (14) Dessert (14) 1 WORLD 1 SOUL BLOGGER GATHERING 2009 (13) Meat (12) BLOGGER FAMILY DAY 2010 - THE BLUE WAVES (11) Muffin / Cupcake (10) Dalan - Dalan Penang 2012 (9) GEDIKS GATHERING EDISI NELAYAN 2009 (9) Rumah Di Tepi Kubur (9) Tempahan Cake (9) Cameroon Highland 2012 (8) Dalan - Dalan at BM (8) Pasta (8) Rainbow Cake (8) Sarawak Visit 2009 (8) Song (8) Cheesecake (7) Health info (7) Kisah Dan Tauladan (7) Red Velvet Cake (7) Ayam Bakar (6) Cookies (6) From Jemapoh To Manchester Ler sgt. (6) ICT (6) Kuih - Muih (6) Lawak (6) Ngelencer Colmar Tropicale 2011 (6) Penang Foods Hunting (6) Seafood (6) Snowcheesecake (6) Tart (6) Cherating 2012 (5) Dalan - Dalan Bukit Tinggi (5) Devil Chocolate Cake (5) Fish (5) Lepaking (5) Northrop (5) Pavlova (5) resipi masakan barat menggunakan pemanggang ajaib (5) Advertorial (4) Aku dan Shaklee (4) Dalan - Dalan PD (4) Dalan - Dalan Cherating (4) Edisi Qurban (4) Malaysia's First Blogger Masterchef (4) Ngelencer Melaka (4) Pizza (4) Pregnancy (4) Selangor and KL Food Hunting (4) Bila Anak Bujang Nak Jadi Masterchef (3) Bog Appreciation (Edisi Blog Lakibini/UmmiAnak (3) Chef Kenit (3) Crepe (3) Dalan - Dalan Penang 2011 (3) ExMNRI GATH (3) Lungo Mareng Pahang (3) Ngelencer Teluk Cempedak 2013 (3) Selamat Hari Ibu (3) Yogurt (3) #devilchoccake #devilfoodcake #homemadechoccake (2) Adam Lai Restaurant (2) Ayam Masak Kurma (2) BBW VISIT (2) BBW Visit 2012 (2) Banana Caramel Cake (2) Banana Caramelized (2) Barbie Cake (2) Biskut Sarang Semut (2) Bread (2) Brownies Kukus (2) Butterscotch Cake (2) CNY 2012 (2) Caramel (2) Caramelized Banana (2) Central Cafe (2) Chocolate Indulgence Cake (2) Congo Bars (2) Cream Caramel (2) Eggless Cake (2) Evoke Cafe (2) Flat Bread (2) Fondant Cake (2) Food Info (2) Kenny Roger Red Day (2) Keria Gula Melaka (2) Lepaking ISTANA (2) Lets Masak Program (2) Manhanttan Fish Market (2) Melaka (2) Neapolitan Heart (2) Ngelencer Langkawi 2011 (2) PD (2) Promosi (2) Puff Pastry (2) Salted Caramel (2) Steam Brownies (2) Stew (2) TAT NASI AYAM (2) THE Bookers Cafe (2) Teluk Menegon (2) Tiramisu (2) Upside Down Caramel Banana Chocolate Cake (2) Wishlist (2) #congobars #bars #blondie #chcochip (1) #fm (1) #fridgemagnet (1) #frozendress #frozengown (1) #kitchenmagnet (1) #rare (1) Acar (1) Alfafa Complex (1) Almond Kiss Cookies (1) Angry Bird Cake (1) Apam Balik (1) Ayam Bakar Ala Satay (1) Ayam Masak Merah (1) BBW Visit 2014 (1) BIG APPLE (1) BWW Visit 2013 (1) Baklava (1) Banana Cake (1) Banana Caramel (1) Banana Loaf (1) Bars (1) Beli Pemanggang Ajaib dapat free gift (1) Ben 10 Cake (1) Bingka Labu Bakar (1) Birthday Cake (1) Boboiboy The Movie (1) Brownies Kedut (1) Bulgogi (1) CARS CAKE AND AND FONDANT SPIDERMAN CUPCAKES (1) Cake Hantaran Tunang (1) Chicken Ala Satay (1) Chocolate Pecan Cake (1) Chocolate Stick (1) Cinch Energy Tea Mix (1) Daging (1) Dalan - Dalan Kuala Selangor (1) Danish Cookies (1) Edisi Muslimah Beramas Mesra (1) Frozen Theme Cake (1) Full House (1) Genie Bra Murah / Magic Bra Murah (1) Grill Beef/Meat (1) HOMST Recipe (1) Happy Teacher's Day (1) Hari Terbuka Tentera Darat 2011 (1) History of Superman (1) Hot Ballon Airshow 2009 (1) KAED CAFE (1) Kalio Percik (1) Kedai Makan GOmbak Bt 10 (1) Kentang Putar (1) Kuih Keria Gula Melaka (1) Kuih Raya (1) Kurma Ayam (1) Layer Cake (1) Lepaking Morib (1) Makan Kenduri (1) Malacca River Cruise / Melaka River Cruise (1) Man of Steel (1) Manhattan Fish Market (1) Mash Potato (1) Nasi Minyak (1) Ngelencer Dino Minggu (Ice Room) (1) Ngelencer Dino Minggu (Kedai Chan) (1) Ngelencer KLCC 2011 (1) Ngelencer Mangan (Al Amin) (1) Ngelencer Muzium Tentera (1) Ngelencer Ulu Yam 2011 (1) Ngelencer Zoo 2011 (1) Nuffnang (1) Nutella Food Cake (1) One Pot Chicken Stew (1) Orange Yogurt Cake (1) Oreo Brownies (1) Pancake (1) Pantai Aceh 2012 (1) Pasar Jawa (1) Pemanggang Ajaib Murah (1) Pemanggang Ajaib Terhebat (1) Plant Info (1) Pretzel (1) Promosi Pemanggang Ajaib Murah (1) Pusat Sains 2012 (1) Resepi Ayam Bakar Iceboxrivet Style : Langkah Demi Langkah (1) Resepi Ayam Masak Kurma Belanga : Langkah Demi Langkah (1) Resepi Chicken Chop Ala Satay (1) Resepi Homemade Playdoh (1) Restoran Chief Ikan Bakar (1) Restoran Rumpun Saderi (1) Roti Canai (1) Roti Prata (1) Salam Ramadhan :Blogger meet Blogger = Potato Masher?!Biskut Sarang Semut?!! (1) Sandwich (1) Satay PJ 14 (1) Seafood Pantai Remis (1) Spaghetti Daging Berkrim (1) Spiced Eggplant and Cauliflower Stew (1) Spiderman 3D Cake : How To Deco (1) Sri Rahayu Restaurant (1) Subway Surfer Cake (1) Sudu & Knife (1) Superman (1) Superman LOGO (1) Sweet and Spicy Buffalo (1) Testimonial Pelanggan (1) The Captain Steamboat and Grill (1) The White Troopers (1) Tip Keselamatan Jalanraya (1) Torte (1) Tursina Tanjong Lumpur (1) Upside Down Caramel Banana Chocolate Loaf (1) VOICE OF ENGINEERING (1) Wedding Cake (1) Zombie Vs Plant Cake (1) Zoo Melaka (1) detox juice (1) pendaftaran tahun 1 online (1) throwback (1)