Weekend Cooking Project : Homemade Bakkua /Bakkwa | Iceboxrivet

GI JOE and GI JANE

GI JOE and GI JANE

Para Janjang

Home Kitchen Bakery

Jan 18, 2012

Weekend Cooking Project : Homemade Bakkua /Bakkwa



Issue pencerahan bak kua ni jumaat ni insyaa Allah aku publish..
yup..
coming soon this is the new cooking project aku.
Insyaa Allah dapat dan menjadi.
jenis - jenis?!
tak tahu lagi..
kat rumah ade daging..
kita try daging dulu...
lama dah oven aku tak berasap...
rega dipasaran : RM72/kg or RM43.20/600gram
gulp!!
mestilah mahalkan?!
sebab prosesnya rumit sikit even kelazatannya tak terhingga...

*5 spice resepi rahsianya rupa - rupanya..



6 comments:

  1. tu harga dish ni kat restoren ker...

    ReplyDelete
  2. jgn lupa kat den yoo kalu dah jadi ini bakkua...ko dok sebut22 aku dah jd terliur pulak ...

    ReplyDelete
  3. cina suka guna 5 spice dlm masakan dia kan.

    ReplyDelete
  4. hamboi.. per kebenda nih.. nama tu pun pestime iols dengar.. mesti lazat nih sbb mahalnyer ya hampun!

    ReplyDelete

komen jer...

Para Sarip and Saripah Janjang