Lebih kurang mcm pasta sebab ia dibuat daripada semolina (suji). Cuma ia halus macam beras patah. Kaler dia cream kuning.asal usulnya diketahui banyak dimakan di Algeria, Morocco, Tunisia and west of Libya.
so far..
ni ler yang ornag tua request nak makan suddenly
so,aku try google jugak recepi...
hat yang nampak menarik pad aku yang aku dah jumpa macam kat bawah nih:
Vegetable Couscous |
Morrocan Couscous |
Chicken Couscous |
jadinya..
rasa - rasa macam nak buat la nanti..
tapi nanti tu bila?!
huhuuhuhh..
tengoklah nanti...
mcm nasi ek??
ReplyDeletetak pernah makan pun
pernah la nampak dlm paket2
tak terpk nak try masak
aku penah baca kat mana ntah, baby pon leh makan benda ni
ReplyDeleteooo mendealah ni ker? rasa dia macam pasta jgk ker?... huhu darat tul masz ni yerk.. hehe
ReplyDeletetak pernah dengar dan tengok..hahahah aku bukan kaki masak tapi aku kaki makan...
ReplyDeletekalau rajin menerai..semua bleh jadi kan..eina ni bab menerai resepi baru kureeeng sket, en suami yg terlebih rajin bab2 ni..hee~
ReplyDeletekty pernah nampak benda ni..sbb area opis kty ni ada satu kedai arab..
ReplyDeleteohh..baru tau, nmpk mcm sedap ..
ReplyDeletehahaha..ok la tu at least ada niat nak buat..
mcm menarik jer..:)
ReplyDeleteoo..pasta ke..baru tau..rasa cam tak pernah dgr, tp pernah tgk ni..
ReplyDelete