salam guys..
happy thursday morning..
yup,it's a weekend cooking project
as per requested by orang tua,which is laki aku la ape lagi...
to be honest..
ni memang aku buat from scratch.
even sos tomatonya pun aku buat dari fresh tomato puree..
so,the color of rice it's not exactly merah kusam as we ever seen before.
ala - ala kuning and merah segra tomato gitu.
and this time around aku buat dengan minyak sapi.
Alhamdulillah dapat jumpa yang halal.
oh yer..
korang dah thu bezakan logo yang betul dgn logo yang palsu.
yang the latest...
brand minyak sapi aku beli bukan ghee yer
tapinya cow ape ntah...
beli kat NSK
owh yer..
ni punya entry bukannya entry mahu bangga diri.
akan tetapi buat reward and reference dikemudian hari bila mengingatkan balik exactly bentuk,warna and tekstur makanan yang aku dah pernah buat.
btw,baking is about passion
but cooking is about perfection kot?!
tapi yang, atleast you dah penah buat.. i langsung tak penah.. huhuhu
ReplyDeletemenarik..
ReplyDeletetgk pun nmpak sedap..
presentation nya pun ok..(hahaha..pengaruh masterchef la skrg ni bila berckp pasal masakan & makanan..)
mcm biasa suka tgk kawan2 nye masakan especially kawan2 yg rajin memasak..bila la time daku mau rajin memasak mcm kamu2 sume..huhu..
Nnt upload resepi k..sure sedap..:)
ReplyDeleteNampak menarik dan tertarik..
ReplyDelete..klu ko nk bangga diri sendiri pun aku ok jer..hehehe
Perghh cfm sedap psl guna tomato ori..nnt up resepi k..
ReplyDeleteayu kau buat aku lapar pagi ni....aku makan jemput pisang je pagi nie...
ReplyDeletesedapnya.. tp malas nk buat sbb en somi kurang suka.. nk makan gi je kedai.. hiks..
ReplyDeletetelan air liur okeh!!! terliur!!!
ReplyDelete