ayam 2 ketul
bawang putih 3 ulas.ketuk2 sikit
2 sudu besar serbuk halia
Winchester sauce dalam 3 sudu
garam ikut suka
madu untuk coating
panaskan pemanggang ajaib
lumur ayam dengan bahan - bahan tadi kecuali madu
browningkan ayam
cucuk2 sendinya untuk keluarkan mana - mana darah yang terkumpul selain dari nak cepat masak
sapukan madu pada permukaan pertama dan tutup
biarkan selama 15 minit dengan api yang kecil
buka penutup dan terbalikkan ayam..
sapu lagi dengan madu
tutup pemanggang dan biarkan selama 10 minit
buka pemanggang dan cucuk - cucuk permukaan ayam untuk memastikan sudah masak atau belum
kalau belum..
ulang proses2 di atas dengann biarkan masak selama 5 - 10 minit
wah..x sabar nak cuba bila dpt pemanggang ajaib nanti..hihi..
ReplyDeletesmlm aku wat lamb & chicken grilled...dapnye ayam madu
ReplyDeletemudah guna pemanggang ni.. aku selalu panggang ikan, cicah air asam atau budu... pergh...
ReplyDeletekalau ayam, kita panggang aje laa. =)
Bestnya..kita x beli lg pemanggang ajaib..teringin nk order tp tgu promo..huhu
ReplyDeletelama tak panggang ayam. selalu aku buat percik ajer.
ReplyDelete