Farm Cafe Batu Caves - Lanje Mek Ara and Abang Long Makan | Iceboxrivet

GI JOE and GI JANE

GI JOE and GI JANE

Para Janjang

Home Kitchen Bakery

Jan 17, 2022

Farm Cafe Batu Caves - Lanje Mek Ara and Abang Long Makan


 
2nd time visit.
Cozy and nice ambient.
Meraikan mek ara.
Hari tu tengok wayang je.
Kali ni request makan.
Ginilah orang macam kami.
Ade lebih memang untuk makan.
Jalan - jalan atau fancy/luxury items kurang.
Kalau berjalan, prefer well plan and lama.
Dari berpenat habis duit tapi nothing memorable.
Alhamdulilkah untuk rezeki makan dan minum.
Ini cara kami raikan.
Kalau cara kita berbeza, tak perlu nak banding atau adili.
Allah dah atur rezeki masing - masing.
Giteww.
 
 
 
 

 Farmer's Briyani
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Laksa Harimau




Oh ye.
Menu kat sini ade vice versa.
Depends on our budget.
Overall.
Makanan sedap.
Air sedap.
Barisan kek dan pastries pun not bad. ( kami tak makan sebab dah mula tak minat kek dah tua - tua ni).
Dessert pun nyambil - nyambil rasa waffle and brownies anak - anak.
Seronok tengok sungguh - sungguh diaorang makan.
Puas la dapat lanje anak - anak makan sedap.
Mudahan lagi ditambah rezeki oleh Allah swt.
 
 
Dalam gambar menu yang kitaorang jamah:
 
Oreo frappepeno
Royal Lychee ice tea
Apple cubano refresher
Signature farm chocolate
Oh ye.
Menu kat sini ade vice versa.
Depends on our budget.
Overrall.
Makanan sedap.
Air sedap.
Barisan kek dan pastries pun not bad. ( kami tak makan sebab dah mula tak minat kek dah tua - tua ni).
Dessert pun nyambil - nyambil rasa waffle and brownies anak - anak.
Seronok tengok sungguh - sungguh diaorang makan.
Puas la dapat lanje anak - anak makan sedap.
Mudahan lagi ditambah rezeki oleh Allah swt.
Dalam gambar menu yang kitaorang jamah:
Oreo farrapeno
Royal Lychee ice tea
Apple cubano refresher
Signature farm chocolate
Waffle a peeling
Choco lot brownies
Kulim cream mushroom soup ( yg ni sedap.kali kedua order)
Laksa harimau ( macam nyonya laksa)
Udang olio ( ni pedas sikit bgi sapa tak tahan pedas.ade chili flakes)
Farmer's Briyani ( ni abg long makan sampai licin pinggan)
Crispy wing ( cicah garlic cheese sauce)
Classic farm fries ( fries ade pedas2 sikit n topping garlic aioli)
Choco lot brownies
Kulim cream mushroom soup ( yg ni sedap.kali kedua order)
Laksa harimau ( macam nyonya laksa)
Udang olio ( ni pedas sikit bgi sapa tak tahan pedas.ade chili flakes)
Farmer's Briyani ( ni abg long makan sampai licin pinggan)
Crispy wing ( cicah garlic cheese sauce)
Classic farm fries ( fries ade pedas2 sikit n topping garlic aioli)
 

 Waffle a peeling
 
 
 
 

Oreo frappeno
 
 
 
 
 
Signature farm chocolate
 
 
 
Crispy wing
 
 
 
 
Udang olio
 
 
 
 
 
  Royal Lychee ice tea
 
 
 

Classic farm fries
 
 
 
 
Kulim cream mushroom soup


So, rasa - rasa nak buat gathering, meet and greet, medang ke ngeteh ke.
Boleh la try.
Disyorkan kalau nak mencuba.
Sekian.
 
 

4 comments:

mama tisya said...

ada tgk gk tmp ni...haus plak tgk oreo frappe tu

Puan Hazel said...

Lepas ni lanjer kita pulak muahahaha...

Mama Zharfan said...

semua nampak sedap!

Azhafizah MN said...

Menu dia menggoda tekak. Sedap sedap semuanya. Laksa Harimau tu penuh rencahnya semangkuk.

Para Sarip and Saripah Janjang