Salam Guys..
Arini nak kongsi resepi sedap ni ...
huhuhuuh...
mudah dan senang
dan enak..
panaskan 1 cawan gula halus
dengan api yang sederhana..
masak hingga betul2 cair.
ketepikan..
8 biji telur
1/2 cawan creme-fraiche
1/2 cawan susu pekat manis
1/2 cawan air
1 1/2 cawan gula
1 sudu kecil essen vanila
pukul hingga sebati..
tuang dalam bekas dan masukkan dalam dulang kecil yg berisi air suam
bakar di ketuhar pada suhu 160 degree celcius selama 45min
siap dihidang...
Senang jer kn..suka gk mkn ni tp kak G buat style kulus tu.:)
ReplyDeletemmg suke wat aku terliur kan..bile dh terliur mulalah ngidammmmmmmm...meh nie anto sepotong kat aku...hehehehe
ReplyDeleteSkrg share resepi siap step by step tauuu
ReplyDeleteMmg memudahkan org yg tak pandai masak cam kite
Hehe
mana nak beli cream susah nak eja tu?....yg lain boleh gak aku cari...
ReplyDeletebyk2 resepi..resepi ni el x nah wat lagi..haiiii byk gak pakai telur..yg creme fraince tu ada jual mn ea
ReplyDeletenampak senang tapi malas nak buat heheheh
ReplyDeletebyk gune telur yer..th mkn jer.. nk buat x th..hehe..pasnie ly la try..
ReplyDeleteAs salam Ayu,
ReplyDeleteBeb, sedapnya... kat sini dorang panggil caramel tu Crema Volteada! sedap beb...meleleh2 air aku ni...adeh...
Ko sihat ke? Malam td boleh pulak aku mimpi jumpa ko..! hikhik... sejak preggy ni selalu mimpi pelik2... take care...
aku suka pemanis mulut tapi, tak pandai buat. kalau aku buat pun, laki aku tak suka sangat. paling best, buat banyak tapi jadi hapak dalam peti ais.. adoi!
ReplyDeleteowh xtau plak aku bole bakar
ReplyDeletebese aku wat kukus
bleh try buat..
ReplyDeletetp tk de oven..
kukus bleh gk kan?