Throwback Entry : PROGRAM SANTAI MINDA POSITIF DIRI (SBPI TUN ABDUL RAZAK) | Iceboxrivet

GI JOE and GI JANE

GI JOE and GI JANE

Para Janjang

Home Kitchen Bakery

Sep 27, 2022

Throwback Entry : PROGRAM SANTAI MINDA POSITIF DIRI (SBPI TUN ABDUL RAZAK)

 


Lost count dah berapa lama dia tahun ni di Instar.
Makin sibuk
Makin susah nak balas wasap.
Muncul seminggu sekali atau 2 minggu sekali atau perlukan kiriman wang / kotak keriangan.
Oh ye buat yang bertanya;
Sejajar dengan pekeliling kpm:
Instar benarkan pelajar bawa laptop / tablet ke asrama.
Tapi begitulah kehidupan asrama.
Mana sempat nak main segala mak nenek game yang terhangat acah kononnya.
Takde masa pun nak pegang.
Sekadar untuk kecemasan dan keperluan.
Abang long siap bagi kawan - kawan yang nak voice call wasap parents and menyampaikan pesanan wasap.
Begitulah.sedekah cara dia.
Ibu pun tak tahu. Tak kisahlah.janji cara yang elok.
Pendek kata ye..
Diri sendiri.
Kami ni ada je jaga student uni.
Ade yang background dri sbp/sbpi/mrsm/smka/krk/etc.
Perangai?
Individu la. Tak perlu blame sekolah.
Jangan blame dari background sekolah mana.
Tak perlu banding - banding.
Tak boleh solely blame technology sebab bila kita mati,ianya tetap berkembang.
(Tu sebab dalam group yang kami masuk baik yang pro atau tak sekolah khusus.Senyum sahajalah bila ada yang perlekehkan academic versus technical.Kita simpan je dalam kocek. Plus minus 18 tahun dalam bidang ni. Sesungguhnya terlalu ramai anak yang baik selalu dalam dilema oleh ibubapa. Makanya, kita amik yang baik jadi tauladan,yang buruk jadikan sempadan.)
Oklah,selingan dah habis.
Moh la layan abg long dengan program sekolah.
Terima kasih kaunselor roszana dan izzati update dalam telegram.
Sekarang agak sukar nak cam dalam kekawanan yang ramai.
Macam susut lagi abg long tu.
PROGRAM SANTAI MINDA POSITIF DIRI
Tarikh: 17 Ogos 2022 (Rabu)
Masa: 7.30 pagi - 4.30 petang
Tempat: Casa D Bayu, Serandu
Sasaran: Semua murid Tingkatan 1 & 2


1 comment:

mummy_ayu said...

alhamdulillah..bagus ada prog2 mcm ni

Para Sarip and Saripah Janjang